1 Mayıs 2011 Pazar

Bir Film Severin Günlüğünden: Kaybedenler Kulübü


Evet başlıktan da anladınız zaten bu blog yazısının konusunu .Yine bir film.Türk filmi.

25 Mart'ta vizyona girmiş olan filmimiz hâlâ vizyonlarda gösterimde.

Tolga Örnek'in yönettiği filmde; Nejat İşler,Yiğit Özşener,Ahu Türkpençe,İdil Fırat gibi yakından tanıdığımız ünlüler var.
Aslında daha film vizyona girmeden önce sosyal medya'da çok fazla yankı buldu ve 25 Mart çok çabuk gelsin istendi.
Çoğu kişiye de adı çekici geldi zaten, ''Kaybedenler Kulübü'' .Çoğu insana yaşadığı aşk acısı yoğunluğu kıvamında bir film gibi göründü.
Bense sadece merak ettim ve izledim.Nejat İşler'i de çok sevmem zaten .Oyunculuğuna saygım sonsuz ama o ayrı.

Konumuza gelecek olursak; Kaan(Nejat İşler), ''38 yaşında alternatif kitaplar basan bir yayınevini işleten, fotoğraf çeken ve son derece entellektüel bir tip. Çok fazla kuralları, katı prensipleri var.Bunları bozmaktansa ölmeyi tercih edecek derecede .'' ve Kaan'dan bir kaç yaş küçük,profesyonel olarak DJ 'lik yapan, kadıları çok seven, alkole bayılan ve gündüzleri adı geçen ''Trip'' barını işleten Mete(Yiğit Özşener)'nin geceleri hiç kimse dinlemiyormuşcasına yaptıkları radyo programıyla başlıyor filmimiz.
Gerçekten de kimse dinlemiyor gibi yapıyorlar programı; biraz sapık, biraz ağırdan ve biraz boş .
Zamanla bu umursamaz program yapma ve kendileri gibi olma dinleyicileri kendine çekiyor ve şöhret olma yolu açıyor onlara.Artık herkes tarafından dinlenen bir program yapmalarına rağmen yaptıkları şeyden vazgeçmiyorlar.Yaptıkları şeyden asla vazgeçmedikleri gibi eski hayatlarına da devam edip her gece barlarda ve ayrı kızlarla takılmaya da devam ediyorlar.

Bir gün Kaan'ın hayatına Zeynep(Ahu Türkpençe) giriyor ve aşkı tattığını hissedip onunla yaşamaya, bir yaşamı idare ettirmeye çalışıyor.İdare ettirmeye çalışıyor diyorum çünkü Zeynep; başarılı, güzel bir mimar.Ayrı hayatlara sahip ilişkilerini yürütme çabaları, idare edişleri..Zeynep'in, Kaan'ın radyo programının konusuna karışmaya çalışması ve Kaan'ın hiç vazgeçmediği prensipleri giriyor aralarına .

Burada herkes kendi kaybettiği şeyleri buluyor, kendi geçmişine dönüp bir şeyler sorguluyor, yanlışlarını tartıp ölçüyor .
Film böyle bir film işte ve artık film bittiğinde kendinizi ''Kaybedenler Kulübü''nün bir üyesi sayabilirsiniz.. 

İzleyecekseniz şimdiden iyi seyirleeer .. :)

Dip not: Fragmanını da paylaşayım dedim, iyi ettim sanırım .

3 yorum:

  1. Teşekkür ederim tatlım ilk işim filmi izlemek olacak.

    YanıtlaSil
  2. İzlemelisin canım aynı tarz insanlarız hoşuna gidecektir :)

    YanıtlaSil