30 Ocak 2011 Pazar

Hep Beni Bulur

Şu yukarıda gördüğünüz şey var ya masum duruyor hani otobüs diyoruz ona bugün tam manasıyla canıma okudu .(evet tam uygun tabir bu olsa gerek!)

522st diye geçiyor kendisi .Cevizlibağdan kalkıp son durağı olan Kurtköy'e kadar istikameti var .Cevizlibağ duraklarını bilenler bilir uzuun bir durak sırası vardır tranvaydan inip durakların oraya geldiğinde ilk başta Bakırköy durakları falan olur hah işte en sonda da bizim 522 .Sırtımda koca bir çanta yetmezmiş gibi sürekli omzumdan düşen bir laptop çantasıyla koştura koştura gitmeye çalışırken önüme çıkan ilk su birikintisinin içine ''şapırtt'' diye girmem (hemde yeni aldığım ayakkabılar!)(hemde beyaz!) güne hoş başlamadığımın ufak bir işaretiydi zaten .Koştura koştura gittiğim otobüsün 522st yerine Ümraniye'ye giden başka bir otobüs olduğunu bizim 522'nin 2 dakika önce kalktığı gerçeğini öğrendiğimde yeni ayakkabılar ve pantalonumun çamur içinde kalmış olduğu gerçeğiyle yüz yüzeydim .Çantalar nerdeyse benden daha ağır oldukları için yeni gelecek otobüsü beklerken oturmak gibi bir yanlış yaptım !Yanlış diyorum da niye ?Meğerse oturduğum yer daha yeni temizlenmiş ve ıslakmış ! Ne bileyim ben kardeşim oturmadan önce söylesenize şunu bana .Kalktığımda en sevdiğim montumun tam ''toto'' diye tabir ettiğimiz yerin ıslaklığını görmemle hayatın benle geçtiği dalgaya bir yenisini daha eklediğini gördüm .
Daha fazla eziyet çekmeden otobüs uzaktan göründü ve benim durduğum durakta değilde bir yandaki durakta durdu .Bunda ne var yürürsün diyebilirsiniz ama otobüsün önü birden 10 çocuklu, 3 eşli bir amca(!) tarafından kaplanmıştı zaten .Neyse peşlerinden zar zor binip parayı verdim ve güzel bir cam kenarı seçip oturdum .Her şey güzel oturdum son durağa kadar müzik dinler giderim derken kulaklıklarımı evde bıraktığımı anladım ! Bi yandan acaba çantanın dibinde midir diye bir umut kulaklığımı ararken bir yandan da otobüsün ön kısmından gelen seslere kulak verdim .
''-Nerede ineceksiniz?''
''-Son durağğk''
''-Çift bilet o zaman.''
''-Ne diyosun sen bee!4 çocuk bi de beğn nası verecek o kadan parayı yok tek bilet şeyi al otur daha ne istiyorsun!''
''-Çocuklar küçük ücretsiz olur''
''-Hah tamam gardeşim.''
Allah dedim çattık gidene kadar bu çocuklar ve annesi (!)(evet bir bayandı caz caz bağıran) yol boyunca eziyetin ta kendisi olacaklar .Umarım benden uzağa otururlar demek üzereyken kadın elindeki çantayı ayaklarıma doğru ittirdi ve 4 çocuğuyla(ki bence biri hariç diğerleri 3üzdü.)
''-Ha şu çanta senin orada dursun çocukta ortaya otursun küçük bu !''
''-Peki.''
Tamam bir tanesi ortamızda oturuyor bir tanesi annesinin kucağında diğeri ayakta durma isteği içinde ya diğeri?! Annesi kucağındaki çocuğu üstüme fırlatarak(!) (ki evet fırlattı çocuk kafayı cama vurdu zaten!) diğer geriye kalan tek çocuğunu kendi kucağına aldı .Bana da dönüp ''-Ha bu çantaylan çocuk sende dursun ben bunlara göz kulak olayım küçük bu bir şey olmaz!'' Bu arada benim çantayla laptop çantasına noldu diye merak ediyorsunuz değil mi?Onlar da benim kucağımdaydı ve o velet şu an yazı yazmakta olduğum laptopumun üzerine oturdu ! İlk çatırt sesini duyunca bir şey oldu sanmıştım ama neyseki sağlam kalmış .

Yeni aldığım ayakkabılar ve pantalonum çamur içinde kalmış, en sevdiğim montumun arka kısmı ıslanmış,kulaklıklarım evde,ortamızda bir çocuk ve üstümde yaklaşık 3-4 yaşında olduğunu düşündüğüm bir velet !Evet daha ne olacak başka dediğinizi duyuyorum, oldu ! O çocuk görünümlü canavar yol boyunca kucağımda kımıldanıp camdan gördüğü her şeye o ne bu ne diyip durdu ve ben annesinin zoruyla her şeyi ayrıntılarıyla açıkladım .
''- O neeeğğğ''
''-Araba''
''-Napıyolaaa onlaaa''
''-Binip gidiyorlar''
''-HEEEEEE''
''-E PEKİ BU NEE ?
...
Yolculuğumuzun 2 saat sürdüğünü göz önünde bulundurusam 2 saatim böyle geçti son durağa geldiğimizde ölmek üzere olduğumu falan düşünüyordum ta ki otobüsten inip soğuk havanın şöyle bir suratıma çarpmasıyla kendime gelene kadar .
Neyse ki şimdi evdeyim, burda da bir kaç sakarlık yaptığım doğru bugünü de ölmeden geçirdiğime göre sanırım şansımı zorlamadan yatma zamanı .

11 yorum:

  1. ah yavrum kıyamam ben sana :(

    YanıtlaSil
  2. Yolculukta şanssızlıklar yaşamak kaçınılmaz olur zaten:)
    Toplu taşıma araçlarını sık kullanan biri olarak yazını hakkaten keyifle okudum...

    YanıtlaSil
  3. Şanssızlık denilen şeyin bende fazlaca bulunduğu (ya da toplu taşıma araçları kullananların diyeyim) kesin .
    Teşekkür ederim ayrıca :)

    YanıtlaSil
  4. Şanssızlık :)
    Bugün sabahtan başladı, tam duşa girdim muslugu açtım, çat elektrik gitti, hay yarabbim sabah sabah, meger tüm apartmanda gitmiş olaya bak...

    YanıtlaSil
  5. Hep de böyle olur zaten :) Günün başında birşey ters gitti mi,ardından devamı gelir o tersliklerin . Yani bana hep öyle olur :D Ailede babam ve ben çabuk sinirlenen insanlarızdır bir de,bir terslik oldu mu direk söylenmeye başlarız. Biraz da o yüzden bizi bulur saçmasapan şeyler . Buarada otobüste ben senin yerinde olsam,kadın ve çocuklarıyla etrafım dolsa,bir de üstüne laptopumun üzerine otursa çocuk,delirirdim herhalde ooff düşünemiyorum :D Ama şöyle de bir gerçek var ki,aslında o kadar saçma ve boş şeylere takıp sinirleniyoruz ki ... Bunlara gelene kadar insanın başına daha ne dertler sorunlar geliyor malesef .

    YanıtlaSil
  6. Evet başlarsın ve yatana kadar o rezillik hep devam eder :)
    Ben nasıl o kadar sakin kaldım da sağ çıktım o otobüsten emin ol bilmiyorum çok zor bir tecrübeydi :D
    İnsanın doğasında var sanırım bu .Kendisinden kötülerinin olduğunu bildiği halde acı çekmeyi, üzülmeyi, sinirlenmeyi bağımlılık haline getirmek ..

    YanıtlaSil
  7. Büyük bir badire atlatmışsın yahu :D

    YanıtlaSil
  8. Acındırmak gibi olmasın ama çoh fenaydı :D

    YanıtlaSil
  9. Hani şehirler arası yolculukta hep sorulur ya(yani ben sorarım) "Yanımdaki çocuklu bayan mı diye" :D Boşuna değil. Ama belediye otobuslerinde geçerliliği kazanması an meselesi :D

    Murphy kanunları şu yaşadıklarının yanında solda sıfır kalır fikrimce ^^

    YanıtlaSil
  10. Ben bi keresinde de Ordu'ya giderken otobüs yolculuğunda çektim öyle bir çile onu yazayım bir de ''Beni bulur'' serisi kıvamında :D

    O günden sonra uçakla giderim her yere ha gideceğim yere uçak yoksa o ile en yakın nereye uçak varsa oraya giderim sonra gideceğim yere :D

    YanıtlaSil
  11. yaşıyorsun :D yazıyorsun :D laptop sağlam :D bence bu günün kötü geçmesinin yanında sana ufak bir kıyak yapmış :D

    YanıtlaSil