6 Şubat 2011 Pazar

Hepsi ''Minikler'' için

Fotoğrafta sadece bir kaç sevimli köpek var ama kedi, köpek veya herhangi bir hayvan farketmez .Onların bizden farkı bakıma muhtaç olmaları, kendi kendilerine yetememeleri, düşünemedikleri ve konuşamadıkları için fazlasıyla bakım ve ilgi istemeleri ..

Sırf çok beğeniyoruz hayvanları diye petshoplar (hayvan satımı) gibi bir sektör var ortada .Kuşlar, kediler, köpekler, balıklar, hamsterlar hatta sürüngen canlılar bile var .Zorla daha ufacıkken, çoğu zor şartlarda kafeslere kapatılıp bir sahip bulmak için günlerce, aylarca belki senelerce orada kalmak zorundalar .

Tamam belki sokakta kalmasındansa oralarda kalmasının daha iyi olduğunu düşünebilirsiniz ama bakamayıp sokağa attığınız ve barınakta mutsuzluklarıyla baş başa bıraktığınız o canlılar ne olacak ?Çok sevimli diye bir heves aldığınız zoru görünce sokağa attığınız canlılar hani ..

Biliyor musunuz bir köpeğin en büyük korkusu onu evde bıraktığınızda bir daha dönmemeniz .Sizden ayrı kalmaya korkuyor o .Siz onun ailesi oluyorsunuz .Birlikte yemek yediğiniz, eğlendiğiniz, dolaştığınız, yeri gelip birlikte üzüldüğünüz .O, sizin için canını ortaya koyabilecekken siz niye ona bir yemek verip, dolaştırmayı çok görüyorsunuz ki ..
Sadece köpekler üzerine bir yazı gibi oldu ama bakımı en zor olan köpekler ve ailesine en düşkün olan hayvanlar da köpekler .Sizde olan duygular, sizde olan kalp onlarda da var onlarda sevilmeyi, ilgiyi istiyor ve terkedilmekten korkuyorlar .
Bir kere şansınız varsa barınaklara gidin oradaki her köpeğin başka bir hikayesi var .Belki birinin bacağı sakat belki gözü görmüyor belki sadece terkedilmiş ama oraya gidince farkediceğiniz tek şey götürdüğünüz bir iki parça yemeğe değil size doğru koştuklarıdır .Biraz kafalarını okşadığınızda peşinizden tıpır tıpır (evet bu yeni tabirim) geldiklerini görürsünüz .
Sadece gidin ve bakın .İçinizde onlara karşı büyük bir sevgi oluşacağına eminim bunu 2 köpek, 1 kedi ve 1 kuş annesi olarak söylüyorum (ve evet hiç birini petshop.tan almadım.)

Onlara, ihtiyacı oldukları biraz yemeği ve bol sevgiyi eksik etmeyin .

3 yorum:

  1. Köpeklerinin ve kedinin cinsi nedir? Benim de 1 tane kedim var sokak kedisi. Sarman cinsinde :) Ayrıca 1 tane de apartmanda baktığımız, ama şuan ağır hasta olup veterinerde tedavi ettirdiğimiz bir kedim daha var :/ Böyle senin gibi duyarlı insanlar görünce yazmadan edemiyorum. Keşke herkes senin benim gibi duyarlı olabilse bu konuda...

    YanıtlaSil
  2. Köpeklerim sibirya kurtları :)
    Kedim sokak kedisi, sokakta gördüm aldım :)
    Hayvanları sevemeyen birinin insanları sevebileceğine inanmıyorum çünkü masum, aklı ermeyen varlıklara hassasiyet göstermeyen bir insana gösteremez bence .

    YanıtlaSil
  3. Sibirya kurtları mı, çok tatlılar eminimm :D Güzel yüzlü yaratık(?)lar :D Çok şanslısın 2 köpek 1 kedi ve 1 kuş, harika :D Hepsi birer dert ortağı bence, ben bir tek kedimle bunu hissediyorum, senin hislerini tahmin edemiyorum :) Sağlıkla kalın bu minik dostlarınla :))

    YanıtlaSil